Miért fontos, hogy töltekezzünk és befelé figyeljünk

Miért fontos, hogy töltekezzünk és befelé figyeljünk

Neked milyen a viszonyod önmagaddal? Hogyan gondolkozol önmagadról? Mennyi figyelmet fordítasz arra, hogy befelé figyelj, jobban megismerd önmagadat és töltekezz?
Szeretsz önmagaddal, önmagadban lenni vagy inkább a külvilág zajával igyekszel elnyomni mindazt, amit a lelked és az elméd mondani akar neked?

A befelé figyeléssel, a töltekezéssel arra helyezheted a fókuszt, hogy önmagadnak felelj meg. Hogy felfedezd magadban mindazokat az értékeket, amik benne lakoznak. Mert hidd el, benned van minden, amire szükséged van.

A befelé figyeléssel megismerheted a gyengeségeidet, és fókuszálhatsz a fejlesztésükre. Ezzel jobbá és könnyebbé teheted a saját életedet. Mert már nem a félelmek, az ismeretlen és a képességeid hiánya fognak irányítani. Képes leszel te irányítani.

Az igazi töltekezés könnyebbé teszi a lelkedet. Az igazi töltekezéssel képesnek érzed magad bármire. Az igazi töltekezés ad, hogy te is adhass.

Hogy adhass a családodnak és adhass a gyermekeidnek.

Csak meg kell tanulnunk, hogyan is figyeljünk a belső hangunkra, az ösztöneinkre. Mert ez bizony elmondja, mire van szükségünk. És ha megadjuk magunknak azt, amire szükségünk van, akkor az kifelé is érződni fog. Nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak lehetünk. Sokkal többet tudunk majd jól reagálni a gyermekünkre, jelentsen számunkra bármit is az a kifejezés, hogy „jól reagálni”.

Ha önmagaddal barátságban leszel és elfogadod a benned rejlő lehetőségeket és gátakat, akkor kényelmes lesz önmagaddal együtt élni. Nem fog feszíteni, nem fog fájni.

 

Ígérhetnek nekünk bármit a szépségápolási termékek és a divatmárkák… Az igazi szépség a magabiztosságunkból ered. És tudod, mi a magabiztosságod? A belső boldogságod, a belső kiegyensúlyozottságod, a belső harmóniád. Ami akkor is kitart és megtart, amikor éppen nehéz helyzetben vagy. Ehhez csakis önmagadon keresztül vezet az út.

 

Drága Anya!

Add meg magadnak a lehetőséget, hogy befelé figyelj és töltekezel.
Csak így tudsz majd adni a gyermekednek. És csak ezáltal taníthatod meg neki, hogy ő is képes legyen töltekezni.

Tudom, hogy gyermekkorunkban nem ezt tanultuk meg. Tudom, hogy mélyen belénk nevelték, hogy nekünk csak adni kell, teljesíteni kell, elvárásoknak kell megfelelnünk. Épp emiatt vagyunk lemerültek, szorongók, feszültek. Ezért vagyunk tele bűntudattal.

Ezt kívánod a gyermekednek?

Én biztosan nem. És már azt is tudom, hogy a befelé figyelés és a töltekezés a megoldás. Ezt ajánlom neked is.

Ha szeretnél, indulj el egyedül ezen a csodálatos úton, ami önmagadhoz és a belső békédhez vezet. Nem mondom, hogy mindig könnyű lesz.
Ha szeretnél, szerezz magad mellé támogatót. Kérj segítséget olyantól, akiben megbízol, és aki megfelelően felkészült, hogy valóban támogatni tudjon téged.

 

Szeretettel ölellek!

Zsuzsi

Töltekeznél az adventi időszak alatt?

AKKOR AZ ADVENTI ANYA-TÖLTEKEZÉS NEKED SZÓL

Szóljon a karácsonyi előkészületed a töltődésről, az önmagaddal való kapcsolódásról. Mindezt úgy, hogy a gyermekeddel és a pároddal is kapcsolódsz. Ismerd meg a programot a gombra kattintva!